GEAR UP SALE - Spara upp till 55% på utvalada varor -- days --:--:-- KÖP NU

Är det en liten fotbollsspelare som växer upp hemma och det är dags för deras första (andra, tredje) fotbollsskor? Att välja rätt barnskor är inte så lätt som det kan verka. Det handlar trots allt inte bara om utseendet och varumärket (adidas, Nike, Puma, etc.), allt handlar om storleken på fotbollssko, materialet och ytan på planen ditt barn kommer att spela på.

Rätt storlek på fotbollsskor för ett barn

 

Det viktigaste är att veta rätt storlek. Fotbollssko ska sitta precis rätt. Det är därför nödvändigt att mäta barnets fot noggrant, speciellt vid köp på nätet. 

Fotbollsskor för barn efter typ av underlag

Den viktigaste faktorn när du ska välja ett par fotbollsskor är ytan de är designade för. Ytan bestämmer typen av sula. Det är nödvändigt att skilja på om barnet kommer att spela på naturligt gräs, konstgräs eller inomhus.

1) Fotbollsskor för naturligt gräs

Dobbar

Det här är rätt fotbollsskor om du letar efter barnskor för naturgräs. De kommer att ge stabilitet på torra, men även på våta till lätt leriga platser. Gräsdobbar är märkta FG (fast mark), men se upp, de är inte lämpliga för konstgjorda ytor! 

dětské lisovky

Varför kan inte dobbar användas på en konstgjord yta?

Gummigranulatet som bildar fyllningen på konstgräs genererar högre temperaturer än naturgräs. Sulorna på konventionella FG-skor är inte byggda för dessa temperaturer, till skillnad från AG/MG-skor. Konstgräs har också mycket bättre grepp, så icke-rundformade klossar kan "låsa" på ett sådant sätt att skador sannolikt uppstår om rörelseriktningen ändras abrupt.

Om ditt barn ska växla mellan naturgräs och konstgräs och du endast vill ha ett par skor, måste du välja antingen AG dobbar eller MG dobbar. Dessa kan användas på båda typerna av ytor.

Kollektion av fotbollsskor av kända spelare

Det finns massor av barnskor att välja mellan. Till exempel kan din favoritspelare hjälpa dig att välja. De bästa har sina egna kollektioner. Mycket populära, inte bara bland barn, är adidas dobbar som Lionel Messi spelar i, eller Nike skor burna av Cristiano Ronaldo.

 

Dobbar, de vanligaste fotbollsskorna, har fått sitt namn från sättet de är tillverkade på, där plastpluggar av olika former pressas in i sulan.

Fotbollsskor med mjuk yta (våta, leriga)

 

För mjukt underlag, när planen är blöt, är den bäst att använda Dobbar för mjukt underlag (SG). Dubbarna på sulorna är vanligtvis av metall (och utbytbara) och även högre än dobbarna på andar skor, så att de inte glider på våta, leriga ytor. Andra tekniker hjälper till att säkerställa bästa möjliga stabilitet och prestanda. 

kolíkové kopačky

Skor med fast mark

 

En hybrid av de klassiska skorna och stiften är skor för fast underlag. På deras sulor hittar du båda typerna av pluggar. Dessa stövlar är också designade för mjuka ytor.

lisokolíky

2) Fotbollsskor för barn för konstgräs och andra underlag

 

För konstgräs finns speciella stövlar märkta AG eller MG (konstgjord/multijord). Dessa skor är också den idealiska 2-i-1-lösningen om ditt barn växlar mellan att spela på naturligt och konstgräs. De kan användas på både konstgräs och konventionellt gräs.

En annan typ av stövlar är turf skor (TF). De har små gummipiggar över hela sulan och är designade för konstgräs av alla längder samt för grus, snö eller betong. Däremot kommer de att glida på gräs.

3) Inomhusskor för barn 

Indoor boots (IC) har inga spikar. Deras syfte är enkelt och tydligt – endast för inomhusbruk. Från gymnastiksalar till proffshallar. Förutom futsal på parkettgolv kan de även användas på gummerade ytor.

sálovky

De mest prisvärda fotbollsskorna för barn

Fotbollsskor i gummi förtjänar också åtminstone ett omnämnande. För många fotbollsspelare är de deras första fotbollsskor någonsin. De berömda "gummin" är prisvärda och relativt hållbara, speciellt i sin gummidel. Textilier torkar däremot snabbt. De är lämpliga för gräs och grus. För den som letar efter ett prisvärt alternativ finns det dock även jämförbart prissatta och bättre, modernare modeller. Här är en översikt över de mest prisvärda fotbollsskorna från vår butik.

Fotbollsskor för barn efter material

En annan faktor som direkt påverkar priset är materialet. Det vanligaste är syntet, som är lättskött, hållbart och vattentätt. Dessa skor är också de mest prisvärda. Den högsta klassen är fotbollsskor i läder. WÄven om dessa är dyrare och mest underhållskrävande, är de också de mest hållbara och ger mest komfort och skydd för foten efter att ha trampat på dem, samt den bästa kontrollen på bollen.

Snörning kontra snörningslösa fotbollsskor

 

Fotbollsskorna är indelade i snörning och snörlösa modeller. De utan snören ger en bättre känsla av bollen, men de måste passa foten riktigt perfekt från början. Vissa snörlösa modeller har snörning på utsidan av vristen. Båda dessa typer finns även i ankellängd. Ankelskor är avslutade med en strumpa, vilket förbättrar kopplingen mellan foten och skon och ökar komforten.