GEAR UP SALE - Spara upp till 55% på utvalada varor -- days --:--:-- KÖP NU

Hur du väljer dina fotbollsskor

Fotbollsskor är en viktig utrustning för alla fotbollsspelare. Rätt par skor kan förbättra din prestation, ge komfort och minska risken för skador på planen. Men med så många tillgängliga alternativ kan det vara en svår uppgift att välja det perfekta paret. I den här guiden går vi igenom nyckelfaktorerna att tänka på när du väljer fotbollsskor, vilket hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut och hitta de perfekta skorna för ditt spel.

Välj rätt storlek 

Storleken på fotbollsskorna är avgörande för din komfort. Naturligtvis ska det finnas tillräckligt med utrymme för din stortå, men skon ska inte sitta för lös. Du bör leta efter skor som känns åtsittande runt mellanfoten och lindar in foten bekvämt. På så sätt kan du säkerställa att din känsla på bollen blir knivskarp. Se också till att kontrollera storlekstabeller, eftersom de kan skilja sig åt mellan olika märken; tabellen finns på sidan med de utvalda fotbollsskorna. Helst ska fotbollsskorna sitta så perfekt att du inte ens känner dem på fötterna.

Mercurial

Välj rätt typ av yttersula

 

Behöver du fotbollsskor för att spela på fast mark, konstgjord mark eller inomhus? Firm Ground (FG) skor är den vanligaste typen och lämpar sig för fast naturgräs. Du kan också gå för SG eller SG-PRO skor designade för mjukare underlag turf skor för konstgjort underlag, eller inomhus fotbollsskor .

PhantomGX Sole

Tänk på priset

Skulle du vilja se ut och spela precis som proffsen eller är basutrustningen bra nog för dig? Varje varumärke erbjuder sina produkter i flera olika nivåer, som täcker alla prestationsnivåer från de absoluta nybörjarna till proffsen som spelar på den globala scenen. Om du inte siktar för högt och bara vill spela för skojs skull, eller om din budget är begränsad, ta det lugnt och satsa på några av basic produkterna . Om du däremot är mycket ambitiös och vill förbättra din prestation på planen till varje pris, rekommenderas det att du investerar i professionella fotbollsskor. Dessa skor är fulla med den senaste tekniken för att maximera hållbarhet, hastighet, precision och komfort samtidigt som de är lätta. Stövlar som dessa kommer definitivt att bli plattformen som höjer ditt spel till en helt ny nivå!

Visa din spelstil!

Idag designar globala varumärken sina stövlar för att passa olika spelstilar för spelare på olika positioner på planen. Nike och adidas är bra exempel här.

Är du en ytter med överväldigande acceleration och ostoppbar fart? Då är Nike Mercurial är det perfekta paret för dig! Dess speciella Vaporsite+ ovandel och Zoom Air-enheten i sulan gör att ingen försvarare någonsin kommer att fånga dig. Kolla in vår Ultimata guide till Nike Mercurial, där vi fördjupar oss i de invecklade teknologierna och jämför alla skor i Mercurial-serien, så att du vet vilket pris du ska satsa på. 
Om du värdesätter precision och noggrannhet över allt annat, leta efter Nike Phantom GX. Dessa stövlar har en revolutionerande ovandel som heter Nike Gripknit och hjälper dig att alltid nå ditt mål. Och för spelare som tycker om att spela med bollen och göra exakta passningar har vi Nike Tiempo med en ovandel av känguruläder för oslagbar komfort.

Heatspawn Pack

 

adidas utmärker sina skor på ett liknande sätt. adidas X är designad för den explosiva spelaren och levererar snabbhet, smidighet och precision. Om du vill höra mer om adidas X och alla dess prispunkter, kolla in vår adidas X guide!
Om du är et fan av bollkontroll och noggrannhet är adidas Predator rätt par för dig. Dess gummi-High-Definition Grip-element ger dig självförtroende på bollen under alla förhållanden.
Och slutligen, adidas Copa modellen erbjuder klassisk läderstil och komfort, med fokus på beröring och komfort.

Om du fortfarande inte är säker på vilka stövlar som är rätt för dig har vi gjort en omfattande guide som rekommenderar stövlar för varje position och spelstil. 

Att välja rätt fotbollsskor kan allvarligt påverka både din prestation och självförtroende på planen. Genom att ta hänsyn till faktorer som rätt storlek, spelyta, budget och spelstil är du närmare att fatta rätt beslut när du ska köpa fotbollsskor. Lycka till med att spela!