GEAR UP SALE - Spara upp till 55% på utvalada varor -- days --:--:-- KÖP NU

Billigt vs Dyrt

Nike Zoom Mercurial Vapor 15

Låt oss vara ärliga, det kan vara ganska svårt att välja rätt typ av skor. Så många märken och modeller, och till toppen finns det nivåer för varje modell. Inkludera färger där så har du hundratals alternativ att välja mellan. Som tur är för dig kommer vi att försöka svara på några av de vanligaste frågorna när det kommer till dyra kontra billiga stövlar.
I den här artikeln kommer vi att täcka de kanske mest populära fotbollsskorna av dem alla, Nike Mercurial.  Låt oss börja med Elite-versionen.

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Elite

Vet du hur vi hör om all ny teknik som Nike kommer ut med varje Mercurial-linje? Tja, Elite-modellen har dem alla. En lätt Vaporposite+, en ovandel tillverkad av textilbaserat syntetiskt material täckt av en tunn polyuretanbeläggning, är mjuk, följsam och har en tät och nästan barfotaliknande känsla. På insidan sitter det mjuka Flyknit-tyget för att öka komforten. Liksom alla de senaste Elite-modellerna är den utrustad med ACC (All Conditions Control).

Den största uppgraderingen är sulan. För första gången någonsin är den utrustad med Nikes signatur Air Zoom Unit, som täcker 3/4 av sulan. Det ger dig en fjädrande känsla, som inte liknar något vi någonsin har sett. Det är alltid upp till personliga preferenser, någon kanske gillar den hårdare, råa känslan, men vi tycker att Air Zoom-sulan är ganska revolutionerande med det lilla "studsen" i varje steg.

Tri-star dubbarna är ett nytt tillskott jämfört med tidigare år, som har samma aggressiva dragkraft som de äldre versionerna men ger den lite mer stabilitet och bör förbättra greppet när man rör sig i vilken riktning som helst.

Med en vikt på 186 gram är det föga överraskande den lättaste skon av alla nivåer. Om du spelar på en mycket konkurrenskraftig nivå och du vill ha den bästa kvaliteten och premiummaterialen behöver du inte leta längre än Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Elite.
 

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Pro

Om vi ​​går en nivå lägre har vi Pro-versionen. Den har NikeSkin på ovandelen, i motsats till Elites Vaporposite+. Det är dock fortfarande en ganska lik textilöverdel belagd i en tunn polyuretanfilm som sett till det högsta priset. Avvägningen är lite mjukhet men det känns ändå mycket mer premium än vad vi är vana vid från dropdown-modellerna. Det Flyknit-liknande tyget under är lite styvare på Pro-versionen men gör ändå jobbet bra. Tyvärr har pro inte ACC-teknik.

Den största skillnaden ligger i storleken på Air Zoom-enheten. Elitversionen sprider den trycksatta tekniken över nästan hela din fot, medan proffsen har Air Zoom bara i hälområdet. Den studsiga känslan hos Elites är bara inte där, den känns mer rå och som den previous Mercurial models. Hälen har en lite fjädrande känsla men med tanke på att du tillbringar större delen av tiden på tårna är den inte lika imponerande som det dyrare alternativet.

Tri-star dubbar och layout är och känns samma som Elites. Den väger 223 g och är betydligt tyngre. Allt-i-allt är Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Pro ett fantastiskt par fotbollsskor som kanske inte är perfekta på alla plan men ändå presterar väldigt bra. Den är perfekt för alla som inte spelar på toppnivå och vill skaffa premiumliknande skor samtidigt som de har en snävare budget.
 

Handla Pro

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Academy

När det kommer till en ännu billigare modell har Academy-versionen även NikeSkin-överdel, men dess mönster är mer linjärt, snarare än chevronmönstret som de bättre versionerna. Den har fortfarande den tunna polyuretanbeläggningen men den är lite styvare och har nylon på insidan, något vanligt för de billigare modellerna. Som hela linjen har den också Air Zoom-enheten, även om den återigen bara är en del av hälområdet och är ännu mindre än på Pro-modellen. I slutändan är effekten knappt märkbar, så vi ska inte få upp våra förhoppningar om du vill skaffa Academy-modellen och förväntar dig en betydande fjädrande känsla för effekten.

Tri-star dubbar finns även här men bara på utsidan av sulan, med klassiska runda dubbar på insidan. Det är mest Nikes försök att göra den billigare versionen mer mångsidig, både för naturligt och konstgräs. Dragkraften är inte så framträdande men det känns fortfarande som en speedboot. Med en vikt på 248 gram är den den tyngsta av trion.

Sammanfattningsvis är Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Academy en bra första sko barn och fritidsspelare.
In conclus players.



 

 


Handla Academy

De senaste modellerna i Mercurial-serien har upplevt betydande förbättringar jämfört med föregående år, där de lägre nivåerna är bättre än någonsin. Årets Mercurial-linje borde verkligen tillfredsställa alla, oavsett spelnivå eller budget. Vilka får du?

 

Shop all Nike Mercurial