GEAR UP SALE - Spara upp till 55% på utvalada varor -- days --:--:-- KÖP NU

Dyrt vs Billigt - adidas X Speedportal

Precis som förra veckan med Nike Mercurial Vapor 15, fortsätter vi med att jämföra de olika nivåerna av adidas flaggskeppsfotbollsskor, X Speedportal. Den här gången fokuserar vi främst på versionen  med snörning.

X Speedportal .1

Vi börhar med den mest avancerade versionen, den är full med nya material och tekniker. Den har SPEEDSKIN 2.0, ett textilbaserat material, som är väldigt tunt och har en superb touch på bollen. Primeknit-tyget vid snörningsområdet är supermjukt och sveper runt din fot.

Hälområdet är en aning förvånansvärt ganska tjockt, det beror mest på det faktum att det är utrustat med massor av dämpning som ger dig hälstöd och fyller ut de tomma utrymmena på ett sätt som de flesta fotbollsskor inte gör, vilket ger en skön passform.

SPEEDPLATE 2.0 har en ny dubb-layout och viktigast av allt, karbitexplattan är inbyggd i sulan. Dubbarna gör greppet bättre än någonsin och carbitex gör att sulan får en fin fjädring vid löpning. Med en vikt på 199 gram är den något lättare än den gamla adidas Speedflow .1.

Denna Rick and Morty-inspirerade skon är en fantastisk fartsko, som definitivt kommer att tillfredsställa många anfallare och mittfältare som spelar på toppnivå.

Köp X Speedportal .1

X Speedportal .2

Går vi vidare till den näst dyraste skon är ovandelen förvånansvärt skön och mjuk. Beskrevs av adidas som en konstruerad övre mash, den är tunn och smidig, inte lika mycket som toppversionen, men den är fortfarande tillfredsställande nog för oss.

SPEEDPLATE 2.0 gör sitt framträdande här också, men den har inte karbitexplattan som toppskikt, även om det finns ett kolmönster som får dig att tro att det finns ett. På planen leder det till att dina skor inte är lika flexibla och lite stela vid mittfotens område. Med 256 gram är den mycket tyngre än .1-versionen.

Adidas X Speedportal .2 är ett bra par fotbollsskor som kanske inte är lika bra som sin dyrare motsvarighet men borde tillfredsställa alla som spelar i de lägre fotbollsdivisionerna.

 

Köp X Speedportal .2


X Speedportal .3

Går vi vidare till det sista paret skor, .3-nivån med textilmaterial på ovansidan, vilket i viss mån kopierar de tidigare alternativen men med en liten försämting i kvalitet som är ganska betydande. På insidan hittar vi ett nylonliknande material, typiskt för billigare versioner.

SPEEDPLATE 2.0 är också här, i form av samma dubbmönster, men kolplåten saknas uppenbarligen.

Adidas X Speedportal .3 är bra nybörjar skor som passar bäst för fritidsspelare och barn.

Köp X Speedportal .3

Hjälpte vi dig att välja? Som alltid är det främst upp till spelaren när det verkligen gäller, inte utrustningen. Med det sagt kan ett par bra skor definitivt göra dig mer bekväm på planen och förbättra din prestation.

Köp alla X Speedportal